Hjælp til autoimmun sygdom. Autoimmun hepatit, Crohns, Colitis ulcerosa, Psoreasis, Hashimotos, Reumatoid artrit/leddegigt, Graves, Sclerose. Glutenfri.

Hjælp til din autoimmune sygdom

En autoimmun sygdom er, hvor kroppens immunforsvar fejlkoder eget væv, og derfor går til angreb på sig selv. Det kan opstå mange forskellige steder i kroppen.

 • Autoimmun hepatitis
 • Crohns
 • Colitis ulcerosa
 • Psoreasis
 • Hashimotos
 • Reumatoid artrit/leddegigt
 • Graves
 • Sclerose

Har du en autoimmun sygdom, og ønsker du at gøre en aktiv indsats i, at sygdommen ikke udvikler sig? Ved du, at når man først har en autoimmun sygdom, er der risiko for at der kommer flere? Bivirkningerne, af den medicin du får for din autoimmune sygdom, er mange. Eksempelvis ses knogleskørhed, tynd hud, svage slimhinder og dårligt immunforsvar, efter flere års medicinsk behandling med Prednisolon. Bivirkningerne skaber nye sygdomme og den onde cirkel er i gang.

Den gode nyhed er, at der er mange ting du selv kan gøre for at få det bedre. Som Heilpraktiker vil jeg støtte op om dit helbred ved at ændre på din kost, og støtte dig i processen, ved at vise dig gode alternativer til den kost du indtager i dag. Jeg vil få din tarmflora i balance, styrke dine slimhinder, tilføre nogle vitaminer/mineraler og nogle homøopatiske dråber efter dit sygdomsbillede. Jeg vil snakke med dig om hvordan du egentligt har det. Er der noget du ønsker her i livet, men ikke har mod til at fuldføre? Er der noget eller nogen du ikke får sagt fra overfor? Glemmer du at lytte til hvad din krop forsøger at fortælle dig?

Jeg vil aldrig anbefale at fjerne den medicin din læge har ordineret dig!

Kan du ikke vente med at få det bedre, så start allerede i dag:
Det er vigtigt at du styrker din tarmflora og slimhinde. Er slimhinden belastet er der ikke langt til Leaky gut. Tarmens slimhinde bliver ødelagt af inflammation, fødevareintolerancer forårsaget af f.eks. fiberfattig kost, sukker og forarbejdede fødevare.

Autoimmune sygdomme ses ofte i forbindelse med Leaky gut. Det vil sige, at der er huller/passage i tarmslimhinden som ikke burde være der. Dette forårsager, at tarmens immunforsvar ikke kan stå vagt for, hvad der kommer ind i kroppen. De affaldsstoffer som burde være kommet ud med afføringen, går via hullerne i tarmslimhinden, tilbage ind i kroppen og recirkulerer i blodbanen. Herved kommer kroppens organer på overarbejde. Når eksempelvis ikke helt nedbrudt protein, fra maden, får lov at trænge ind, kan immunforsvaret ikke kende forskel fra eget væv og udefrakommende substanser. Dette kan skabe allergi og autoimmune sygdomme. Derfor er proteinet” gluten” i brød og ”kaseinet” i mælkeprodukter så farlige hvis der er leaky gut.

Behandlingsforslag vil altid være individuelle- men generelle råd for bedring kan være:

 • Tyg din mad grundigt, herved lettes din fordøjelse.
 • Skab ro omkring dit måltid. Det parasympatiske nervesystem er aktiv ved hvile og stimulerer fordøjelsen.
 • Mange vil have gavn af et tilskud med Elmebark og Probiotika, som opbygger tarmflora og slimhinde. Det vil være individuelt hvilket Probiotika tilskud der passer til dig og dit sygdomsbillede.
 • Aloe Vera- Avivir beskytter tarmslimhinden og styrker immunforsvaret både indvortes og udvortes.
 • Opbyg dine slimhinder med eksempelvis Bone Broth suppe du selv laver, og/eller homøopatiske midler som Mucosa Comp fra Heel eller Honasin fra Holistika. Der er andre gode alternativer, og det vil altid være en individuel vurdering hvilke midler der tilrådes.
 • Undgå stress og få mindst 8 timers søvn. Stress trigger autoimmunitet.
 • Står du overfor at skal have skiftet dine gamle amalgam fyldninger i tænderne, så brug en amalgamfri tandlæge.
 • Spis flere grøntsager og mindre kød, og brug gerne gurkemeje og ingefær i din kost.
 • I de fleste tilfælde tilrådes det at undlade gluten. Se evt. www.glutenfrizone.dk  og foremma.dk.
 • Undlad mælkeprodukter- nogle kan tåle gammeldags kærnet smør og økologisk fløde.
 • Mange med mave-tarm problemer oplever bedring ved at spise efter AIP diæt en periode. Tjek også autoimmune Paleo diæten. Begge kan googles.

Jeg ved, at det lyder som en stor mundfuld at udlade gluten og mælkeprodukter, men tro mig der er så mange skønne alternativer på markedet. I takt med dit helbred bliver bedre, vil du opleve at det bliver det lettere og lettere at undvære disse produkter. Er du klient hos mig, vil jeg guide dig hele vejen med sunde alternativer til dine yndlings opskrifter, hvilke varer der er gode, og hvor du kan købe dem.

Jeg har flere individuelle råd og behandlings muligheder til dig, i form af vitaminer, urter og kosttilskud, homøopatiske midler og øreakupunktur, men det kræver en personlig konsultation, hvor jeg skræddersyr en behandlingsplan sammen med dig. Alt efter hvor mange ressourcer du har til rådighed, finder vi i fællesskab ud af, hvor mange knapper vi kan skrue på. En ny livsstil er en proces, og det er ok at det tager tid.